header

 

Werkgroep Isis vzw wil haar bestuur graag uitbreiden en verjongen. Je inbreng en expertise helpen ons om een impactvolle, innovatieve en toekomstbestendige organisatie te blijven en hierin te groeien.

Onze werking is uitgebouwd op 3 belangrijke pijlers:

  • Natuur- en milieueducatie.
  • Juridische natuur- en milieubescherming
  • Natuurverwerving en -beheer (uitbesteed aan Natuurpunt en ANB)

De belangrijkste pijler is natuur- en milieueducatie. We organiseren topnatuurbelevingen voor leerlingen van het kleuter, lager en secundair onderwijs én voor gezinnen, dichtbij hun leefomgeving en passend in de leerdoelen van het onderwijs. Door hen interactief natuur te laten ontdekken, wekken we verwondering en bewondering op voor natuur. Vanuit die verwondering maken we hen bewuster van de waarde van natuur en bevorderen we hun inzicht in biodiversiteit, duurzaamheid en ecosysteemdiensten.

Kinderen zijn de "volwassenen van morgen"; daarom is het belangrijk om te investeren in de manier waarop zij inzicht hebben in de functies en de rol van natuur en haar ecosysteemdiensten in het brede duurzaamheidsverhaal.

Met deze missie voor ogen, organiseerden we vorig jaar 315 activiteiten voor 6729 leerlingen in Peer, Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Kinrooi, Lommel, Oudsbergen en Pelt. Om dit in goede banen te leiden, hebben we 4 halftijdse medewerkers en 20 vrijwilligers.

De bestuursleden, die elk hun eigen knowhow rond de tafel brengen, komen tweemaandelijks samen en zetelen onbezoldigd. Onkosten gemaakt in het kader van het mandaat worden vergoed.

Heb je vanuit de praktijk of persoonlijke interesse voeling met het onderwijs en/of natuur- en milieubescherming. Wil je zo mee een kader scheppen om onze werking te versterken? Dan heb jij het ideale profiel als nieuw bestuurslid.

Bezorg je motivatiebrief voor 13 oktober aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef beknopt weer vanuit welke interesses, kennis en competentie je wenst bij te dragen.