Noord-Limburgse natuur- en milieuvereniging

Dorpsstraat 8 bus 1, 3990 Peer (Grote-Brogel)

Groepen

Natuurbeleving met en door mensen met een mentale beperking.Lentekriebels2015web

Kan je de lente beleven? Kan je de lente zien, ruiken, horen, proeven of voelen?
De deelnemers van deze activiteit worden meegenomen op een onvergetelijke tocht. Ze maken zich mooi, zingen en dansen voor de lente. Ze schudden iedereen en alles wakker, net zoals de lente doet. Ze maken kennis met verschillende zaden en met de planten die uit deze zaden geboren worden. Ze bekijken de lente vanuit verschillende perspectieven. Ze beluisteren de geluiden van de lente, proeven van de lente, helpen de lente een handje door zelf voor nieuw leven te zorgen en maken een heus kunstwerk. De lente wordt in al haar glorie ervaren!


Deze activiteit wordt aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers en begeleid door een speciaal hiervoor opgeleide gids.

 

BILD0042Dat vegers of borstels vlinders kunnen helpen, klinkt bizar, maar toch is het waar.

Op de heide leven diverse vlindersoorten, aangepast aan dit biotoop. Helaas wordt de heide overwoekerd door grassen en bomen. Bij de activiteit 'Vegers voor vlinders' geeft een gids je meer uitleg over de heide van toen en van nu, over de heivlinder en diverse andere typische heidebewoners. Daarna steek je de handen uit de mouwen en het pijpenstrootje uit de grond. Met de wortels van het pijpenstrootje maakt iedere deelnemer een veger, net zoals de heideboeren het vroeger deden. Na afloop ben je een duurzame borstel rijker en is de heide een stukje gered.

Deze activiteit duurt een ganse dag en kan doorgaan in de periode juli tot en met oktober


Prijs: 90 euro

 
 
 

Voor reservatie : telefonisch op 011/633.705 of via email